FIRA D'ACTIVITATS I ESPECTACLES

19maig11:0019:00FIRA D'ACTIVITATS I ESPECTACLES11:00 - 19:00(GMT+02:00)

Horari

(Diumenge) 11:00 - 19:00(GMT+02:00)

Detalls

Tot un dia ple d’espectacles de circ, tallers, jocs, música… de sorpresa en sorpresa: vine a gaudir d’aquesta jornada el 19 de Maig al Circ Cric!

Tot un festival dins el festival!

 • Animació i benvinguda amb PEP CALLAU I ELS PEPSICOLEN11:00h i 15:15h

Una barreja explosiva d’animació musical i d’actuació clownesca. Pep Callau és un animador, un showman, un mobilitzador de masses i de cors. Els seus espectacles són autèntiques catarsis de bon rotllo, de bon humor, de festa. De fet Pep Callau és l’inventor d’un gènere que ho barreja tot. Amb unes dosis de locura, molt d’atreviment i una energia que arriba a tothom, els espectacles i les propostes de Pep Callau – tot sol o amb Els Pepsicolen – us poden canviar la vida. Si més no per una estona, que no és poc. Fa 28 anys comença la seva activitat professional amb la cia Gog i Magog, i al cap d’un any funda la cia d’animació Els Pepsicolen amb la qual porta més d’un centenar d’actuacions anuals. Combina el seu rol de clown amb la de presentador i speaker de diversos actes. Des de fa deu anys és el presentador a Can Barça. Ha recorregut el territori català amb diversos col·lectius i franges d’edat seguint el calendari festiu. Treballa en diversos espais amb capacitats limitades (Ampans, CanVila, etc) i amb les expedicions de Pallassos sense Fronteres (ONG de la qual és fundador i membre de la junta) i amb la qual ha estat en contextos i situacions especials.

——- Passejada ——-

 • EL FOLLET DEL MONTSENY 
  a càrrec de JOAN GRIVÉ  – 13:00h i 15:30h

Acompanya el Follet en aquesta excursió explorant els misteris dels boscos del Montseny i descobrint la vida que amaga. Amb un toc entretingut i educatiu, el follet guia les famílies pel bosc, revelant els encants ocults i compartint coneixements sobre la flora, la fauna i els microclimes únics de la regió.

——- Instal·lacions i tallers ——-

 • API CIRC
  de la companyia PESSIC DE CIRC  – Durant el dia
  per a nens i nenes de 0 a 3 anys

Un espai de joc i d’experimentació sensorial per als més menuts instal·lat en cinc domos geodèsics i ambientat amb la temàtica del circ i les abelles. A cada espai un món d’objectes, titelles, joguines realitzades artesanalment i materials nobles per a divertir-se de veritat.

Pessic de Circ són MARCELA CARABALLO I XAVIER ARCOS

Dins de cada domo descobriran un món d’objectes, titelles i joguines realitzades artesanalment I amb materials nobles (fusta, suro, tela, bambú) que ens conviden a divertir-nos.

Estan especialment dissenyats “a la seva mida”. Són els pares els que s’adapten per poder entrar als domos o interactuen des de fora pel fet de no estar completament recoberts.

Això ens permet aprofitar el dins-fora del domo com una possibilitat de joc entre nens i entre el nen i el l’adult.

Troncs, blocs, matalassos i pilotes que ens permeten experimentar amb el cos i fer tombarelles.

La instal·lació està ambientada amb la temàtica del circ i les abelles. 

Creiem que les abelles, actualment molt amenaçades, ens ensenyen, entre moltes altres coses, la importància del treball en grup i a cooperar en favor de la comunitat.

Tenint-les presents a la nostra instal·lació volem sensibilitzar als nens de la importància d’aquest preciós animal.

A la instal·lació hi ha en tot moment dos monitors, que també són artistes, que sobtadament sorprenen a pares i nens amb jocs malabars i acrobàcies.

 • TALLER DE MAQUILLATGE 
  a càrrec de la VICKY, la LAIA i la IRISDurant el dia

Maquilladores amb sensibilitat i paciència  caracteritzaran als nens i nenes que vulguin esdevenir personatges inventats o convertir-se en diferents animals, o en fades …
Expressa el teu desig i elles ho faran possible.

 • TALLER DE CIRC 
  a càrrec de l’escola de circ QUINA GRÀCIA – Durant el dia

Vine a fer un tastet de les diferents disciplines de circ, malabars, trapezi, acrobàcia… Experts en la pedagogia del circ, ofereixen la possibilitat d’experimentar  un tastet de les tècniques bàsiques del circ.

L’escola de circ Quina Gràcia es crea l’any 2002 a partir de la necessitat de crear un lloc on els nens i nenes puguin conèixer el món del circ i les seves tècniques, al barri de Gràcia de Barcelona, en un ambient educatiu i fomentant el seu desenvolupament motor i cultural.

Basa el seu treball en la promoció i realització de tot tipus de projectes i activitats orientades a afavorir el circ i l’espectacle en totes les seves vessants artístiques.

La gestiona l’associació cultural “Escola Quina Gràcia” que està formada pels mateixos professors garantint la seva autonomia.

Tot es va iniciar al Picolo Circus. Un espai de creació de circ, local d’assaig i de tallers per a adults al cor del barri de Gràcia, que el 2002 decideix arribar també als més petits.

A partir d’aquí l’espai es va anar quedant petit i l’escola va passar a utilitzar les diferents instal·lacions del barri. En aquest moment estan a càrrec de 4 escoles de circ.

 • EL CIRC DELS SENTITS
  a càrrec de MUMUSIC CIRCUSDurant el dia

Un món fragmentat, lent, i de convivència fàcil. Dividit en tres parts: objectes, llocs i, persones. Allà on posem l’atenció, es tornarà interessant. Si poses l’atenció en una persona, es torna interessant. Si poses l’atenció en un objecte, es torna interessant. Si poses l’atenció en un lloc, es torna interessant. Una experiència deambulatoria i immersiva.

 • SLACKLINE 
  a càrrec de L’ASSOCIACIÓ CULTURAL DE SLACKLINE I MALABARS DE GIRONA – 13:50h i 18:30h 
  EXHIBICIÓ I TALLER
  Amb música que engresca a saltar!

El slackline és un esport d’equilibri en el qual es fa servir una cinta que s’enganxa entre dos punts fixos i es tensa. El slackline es diferencia del funambulisme en què en el funambulisme es camina sobre un cable metàl·lic totalment tens, mentre que en el slackline es camina sobre una cinta plana de nylon o polièster flexible. 

En el slackline la cinta és lleugerament elàstica, cosa que permet efectuar salts i moviments dinàmics. La tensió de la cinta pot ser ajustada per satisfer el nivell d’experiència de l’usuari. La característica dinàmica de la cinta permet fer trucs com salts i “flips” (girs), diferents postures acrobàtiques i evolucions diverses.

——- Espectacles ——-

 • PETITA LU 
  presenta: HISTÒRIES DE LA PETITA LU – 16:30 h
  En codi de conta contes, per als més petits
  Durada: 30 m

On la pallassa és l’excusa per jugar, cantar i donar vida a les seves tittelles; amics que ha anat guardant com a veritables tresors.

Els petits sempre han somiat en fer com els seus pares i la Petita Lu sempre ha volgut ser directora del seu propi circ, un circ on l’estrella de la pista sigui la imaginació.

La pallassa més jove del Cric, que ja és un referent per molts dels nostres infants ens porta un petit viatge pel seu imaginari tot descobrint els jocs, les cançons i els amics que ha anat fent durant les gires i aventures al circ.

Un espectacle de petit format que pretén explorar el vincle que té aquesta pallassa amb la ingenuïtat i curiositat dels més menuts. 

La PETITA LU és LUARA MATEU TRIAS

 • MARCEL GROS 
  presenta PARTICULAR  12:00 h
  Durada: 50 min

Un PARTICULAR personatge ha arribat a la ciutat.
S’instal·la en un racó de la plaça i observa darrera la seva finestra
Qui és? Per què porta aquests sabatots? .. I aquest barret? …
I Aquest nas vermell? …
Li agrada la companyia del públic i fa coses perquè la gent l’acompanyi … perquè se sentin bé … i l’aplaudeixin. (Li agrada molt el so dels aplaudiments)
Pren la realitat i la transforma a través de la imaginació
Un mim, fenòmens paranormals, equilibris impossibles, concerts desconcertants … tot el que es pugui esperar d’un personatge que guarda la lluna en una caixa de cartró.
Sensacional … fabulós … irrepetible … únic … molt … PARTICULAR

Idea, guió i direcció: MARCEL GROS
Intèrpret: MARCEL GROS
Escenografia: MA A MA
Música original: M du Midi
Elements metàl·lics: Josep Hergueta
Inflable: Ultramàgic
Tècnica en gira: MAITE ORRIOLS

 • PESSIC DE CIRC 
  presenta EL PETIT CIRC DE MESIEU MOUSTACHE – 13:00 h
  Durada: 45 min

Mesieu Moustache presentador del seu propi circ ens vol meravellar amb el seu gran número que l’ ha fet famós arreu del món. Mentre va superant les dificultats que té, ens presenta, amb la seva “partenaire” diferents números de circ… El públic també és protagonista.
Pessic de Circ són MARCELA CARABALLO I XAVIER ARCOS

 • CIA TRAÜT 
  presenta LA PICCOLA ORQUESTRA – 15:30 h
  animació itinerant, música, teatre de carrer i humor per tota la família

Uns divertits músics de carrer formen una peculiar txaranga carregada de ritme i bon humor. La seva música evoca a les petites fanfàrries de circ amb el
so peculiar de la música popular: polques, marxes, tarantel·les i altres cançons de festa. La seva posada en escena és plena de simpatia i els músics desfilen amb pas lleuger i sense descans sota la batuta d’un esbojarrat director que interactua amb el públic.

Ells són: GERARD DOMÈNECH (ACTOR), JORDI CARRÉ (SAXO), JORDI MARTÍ (ACORDIÓ DIATÒNIC), ÒSCAR PRATS (PERCUSIÓ), XAVIER BORDERA (FLABIOL I BOMBO)

 • LES PEDETTES VARIETÉS
  presenten JO VULL SER – 16:30 h
  Durada: 50min

Davant les professions eminentment masculines les Pedettes Varietés t’ofereixen la 

prova palpable que demostra que no calen bigotis per poder arribar a ser una gran metgessa, una Rock&Roll Star, una maga o una xef internacional.

El clown més clàssic en femení i en plural apte per a tots els públics
Tres pallasses amb un espectacle trepidant en el que cada una pot ser el que vulgui ser.

Les Pedettes Varietés van néixer al 2019 i es podria considerar una trouppe jove. De fet, elles sempre es consideren joves, com les bones vedettes. Però darrere d’aquesta formació hi ha una llarga història que ha cristal·litzat en aquesta nova fórmula.

Juntes han creat un equip que col·labora cada any i de forma estable amb el Festival Internacional de Pallasses del Circ Cric des dels seus inicis, tant en les actuacions com en la logística i coordinació d’alguns dels espais.

Cada una d’elles, encara que sembli mentida, té una història personal i intransferible.

Pallasses: VIKISUA (VICTORIA ALCARAZ), KRAS PATAKLÁN (CRISTINA CASADEVALL), TITA REME (LAURA RODRÍGUEZ)
Idea i direcció: LES PEDETTES VARIETÉS
Mirada externa: WALTER VELÁZQUEZ
So: ZENOBIA SABATÉ
Imatge Gràfica: JUAN CARDOSA
Fotografies: VENTURA VALLÈS
Confecció de vestuari: CONXITA ALCARAZ

 • CIA PAKI PAYA 
  presenta SHAKE SHAKE SHAKE – 17:30 h
  Durada: 50 min

CIRC AERI, HUMOR I SORPRESA A RITME DE MUSICA DISCO

A la recerca de la parella ideal, Tony triarà una pobra voluntària perquè faci realitat els seus deliris més estrafolaris. Quadre aeri o màstil xinès, tot és possible als braços del seductor Tony.

Humor, complicitat, risc i emoció. Un espectacle sorprenent a ritme de música disco!

L’acrobàcia aèria és l’eina per dur al públic cap a una complicitat amb els personatges, posant-la al servei de la dramatúrgia. El repte d’utilitzar una falsa voluntària està realitzat amb tal espontaneïtat que els artistes mantenen la il·lusió del públic fins als últims minuts de l’espectacle. L’atmosfera disco del vestuari i de la música dónen una pinzellada enèrgica, extravagant i espurnejant!

La companyia ha creat el seu propi pòrtic, una estructura original que combina quadre aeri i màstil xinès, sent aquestes les tècniques de circ principals en l’espectacle. Un show fresc on la comicitat està sempre present i disfruten tan grans comp petits.

Autors / intèrprets: ADRIÀ MASCARELL I NOEMÍ DÍAZ
Tècnic de so / actor: MIGUEL ÁNGEL GUTIÉRREZ
Director artístic: JEAN PIERRE PAGLIARI
Tècnica de quadre aeri: YURI SAKALOV
Constructor escenografia (pòrtic): SERGE CALVIER

 • CONCERT CLOENDA DE LA FIRA
  Vine a ballar amb LASTA SANCO – 18:50 h

Lasta Sanco en Esperanto significa “Última oportunitat”.
Son un projecte que busca transmetre i sentir la música des de la interculturalitat, sense fronteres i des del respecte entre pobles.
Fan música amb una sonoritat fresca, molta personalitat i una simbiosi entre els diversos ritmes, claves africanes i llatines, combinada amb l’electrònica més actual. Volem que surfegeu amb nosaltres i les nostres cançons electròniques i mestisses, que passen per diferents estils, des del Funk brasilé, el mestissatge o el Synth Pop, entre d’altres.

(Des de l’organització del Festival ens reservem el dret a canvis en el programa si les circumstàncies així ho requereixen)

SERVEI DE MENJAR I BEURE DURANT TOT EL DIA A LA CANTINA DEL CIRC

Més