FIRA D'ACTIVITATS I ESPECTACLES

24mar11:0019:00FIRA D'ACTIVITATS I ESPECTACLES11:00 - 19:00(GMT+01:00)

Horari

(Diumenge) 11:00 - 19:00(GMT+01:00)

Detalls

Tot un dia ple d’espectacles de circ, tallers, jocs, música… de sorpresa en sorpresa: vine a gaudir d’aquesta jornada el 24 de Març al Circ Cric!

Tot un festival dins el festival!

——- Passejada ——-

 • JOAN GRIVÉ presenta EL FOLLET DEL MONTSENY – Durant el dia
  Acompanya el Follet en aquesta excursió explorant els misteris dels boscos del Montseny i descobrint la vida que amaga. Amb un toc entretingut i educatiu, el follet guia les famílies pel bosc, revelant els encants ocults i compartint coneixements sobre la flora, la fauna i els microclimes únics de la regió.

——- Instal·lacions i tallers ——-

 • API CIRC – Durant el dia
  de la companyia PESSIC DE CIRC 
  per a nens i nenes de 0 a 3 anys

Un espai de joc i d’experimentació sensorial per als més menuts instal·lat en cinc domos geodèsics i ambientat amb la temàtica del circ i les abelles. A cada espai un món d’objectes, titelles, joguines realitzades artesanalment i materials nobles per a divertir-se de veritat.
Pessic de Circ són MARCELA CARABALLO I XAVIER ARCOS
Dins de cada domo descobriran un món d’objectes, titelles i joguines realitzades artesanalment I amb materials nobles (fusta, suro, tela, bambú) que ens conviden a divertir-nos.
Estan especialment dissenyats “a la seva mida”. Són els pares els que s’adapten per poder entrar als domos o interactuen des de fora pel fet de no estar completament recoberts. Això ens permet aprofitar el dins-fora del domo com una possibilitat de joc entre nens i entre el nen i el l’adult.

Troncs, blocs, matalassos i pilotes que ens permeten experimentar amb el cos i fer tombarelles. La instal·lació està ambientada amb la temàtica del circ i les abelles.  Creiem que les abelles, actualment molt amenaçades, ens ensenyen, entre moltes altres coses, la importància del treball en grup i a cooperar en favor de la comunitat.

Tenint-les presents a la nostra instal·lació volem sensibilitzar als nens de la importància d’aquest preciós animal. A la instal·lació hi ha en tot moment dos monitors, que també són artistes, que sobtadament sorprenen a pares i nens amb jocs malabars i acrobàcies.

 • TALLER DE CIRC a càrrec de l’escola de circ QUINA GRÀCIA – Durant el dia

Vine a fer un tastet de les diferents disciplines de circ, malabars, trapezi, acrobàcia… Experts en la pedagogía del circ, ofereixen la possibilitat d’experimentar  un tastet de les tècniques bàsiques del circ.

L’escola de circ Quina Gràcia es crea l’any 2002 a partir de la necessitat de crear un lloc on els nens i nenes puguin conèixer el món del circ i les seves tècniques, al barri de Gràcia de Barcelona, en un ambient educatiu i fomentant el seu desenvolupament motor i cultural.

Basa el seu treball en la promoció i realització de tot tipus de projectes i activitats orientades a afavorir el circ i l’espectacle en totes les seves vessants artístiques. La gestiona l’associació cultural “Escola Quina Gràcia” que està formada pels mateixos professors garantint la seva autonomia.

Tot es va iniciar al Picolo Circus. Un espai de creació de circ, local d’assaig i de tallers per a adults al cor del barri de Gràcia, que el 2002 decideix arribar també als més petits. A partir d’aquí l’espai es va anar quedant petit i l’escola va passar a utilitzar les diferents instal·lacions del barri. En aquest moment estan a càrrec de 4 escoles de circ.

 • ESPAI D’AUTOMAQUILLATGE: SIGUES UN ARTISTA! – Durant el dia
  a càrrec de CIRCULANT

És un taller de primeres experiències d’automaquillatge per petits i grans. És una instal·lació activa per gaudir de manera amable, guiada i en companyia de l’experiència de maquillar-se.
És una INSTAL·LACIÓ perquè és un espai per estar i gaudir-lo, amb una estètica cuidada i ambientada en el món del circ. I és ACTIVA perquè proposem que siguin els propis participants els que es maquillin i en siguin els vertaders protagonistes. Els tallers de maquillatge a les festes, celebracions, diades, fires són una activitat molt exitosa, que contribueix a aportar color, ambient i festa.

A CIRCulant, especialistes en producció d’activitats, tallers i espectacles, hem volgut crear una activitat al voltant del maquillatge que fos més original, creativa i convivencial. Habitualment el format dels tallers de maquillatge és en una sola direcció: un especialista maquilla i elmaquillat espera, tenint un paper força passiu.

A Sigues un Artista! faciliten les eines perquè els participants visquin una experiència en primera persona i esdevinguin els protagonistes del procés i el resultat. Han creat un espai organitzat i estructurat, – amb entrada, acollida, entrega de material – per tal que el participant gaudeixi el màxim de la creativitat en el maquillatge i pugui compartir-ho amb l’acompanyant.

Que maquillar-se no sigui només infantil i individual sinó una activitat compartida en família. I durant la seva estada, podran venir més d’una ocasió i escollir models diferents.

 • LES COLOMES presenten TALLER D’ART I NATURA – Durant el dia

Un dia projectant i creant a partir de materials naturals com troncs, branques, fulles, flors, baies, pedres o sorra.

Amb les Colomes, aprèn del teu entorn i diverteix-te en família mentre fas art i construeixes cabanes o Mandales amb pedres, fulles, petites branques, canyes, pinyes, flors… amb el que ofereix el Montseny. Utilitza allò que, una vegada passi el temps, torni al seu lloc d’origen sense moure’s!

 • SLACKLINE 
  a càrrec de L’ASSOCIACIÓ CULTURAL DE SLACKLINE I MALABARS DE GIRONA – Durant el dia 
  EXHIBICIÓ I TALLER
  Amb música que engresca a saltar!

El slackline és un esport d’equilibri en el qual es fa servir una cinta que s’enganxa entre dos punts fixos i es tensa. El slackline es diferencia del funambulisme en què en el funambulisme es camina sobre un cable metàl·lic totalment tens, mentre que en el slackline es camina sobre una cinta plana de nylon o polièster flexible. 

En el slackline la cinta és lleugerament elàstica, cosa que permet efectuar salts i moviments dinàmics. La tensió de la cinta pot ser ajustada per satisfer el nivell d’experiència de l’usuari. La característica dinàmica de la cinta permet fer trucs com salts i “flips” (girs), diferents postures acrobàtiques i evolucions diverses.

——- Espectacles ——-

 • PETITA LU 
  presenta: HISTÒRIES DE LA PETITA LU – 11:30h
  En codi de conta contes, per als més petits
  Durada: 30 minuts

On la pallassa és l’excusa per jugar, cantar i donar vida a les seves tittelles; amics que ha anat guardant com a veritables tresors.

Els petits sempre han somiat en fer com els seus pares i la Petita Lu sempre ha volgut ser directora del seu propi circ, un circ on l’estrella de la pista sigui la imaginació.

La pallassa més jove del Cric, que ja és un referent per molts dels nostres infants ens porta un petit viatge pel seu imaginari tot descobrint els jocs, les cançons i els amics que ha anat fent durant les gires i aventures al circ.

Un espectacle de petit format que pretén explorar el vincle que té aquesta pallassa amb la ingenuïtat i curiositat dels més menuts. 

La PETITA LU és LUARA MATEU TRIAS

 • TORTELL POLTRONA 
  presenta POST CLÀSSIC – 12:00h
  Durada: 50 minuts

Un  recull dels millors números del repertori de Tortell Poltrona,
emmarcats en un espectacle que conté l’essència del pallasso de sempre
i el repte d’alternatives innovadores. 
Tortell Poltrona, pallasso internacional, ens presenta un espectacle trepidant carregat d’esquetxos que han fet història. Desafiant la por amb el no res, anant a l’absurd per retrobar el nord i cercant en els clàssics el punt de partida  per navegar enllà.
Tortell Poltrona, un dels pioners europeus en la renovació del pallasso. És carismàtic i tendre, contundent i ferotge, amb una càrrega d’energia inesgotable que combina la innocència i la trapelleria.
Un personatge que en trepitjar l’escena ja conquista a l’espectador amb la seva innata i còmplice humanitat, capaç de convertir en creïble la més insòlita de les propostes.

Retalls d’humor en estat pur, pessic de fantasia necessària.

Autor: TORTELL POLTRONA
Direcció: JAUME MATEU
Ajudant de direcció: MONTSERRAT TRIAS
Composició musical: VÍCTOR AMMANN
Il·luminació i Sonorització: JONATHAN JIMÉNEZ, LUARA MATEU
Vestuari: EMMA ESCOLANO

 • CIA. TROCOS LUCOS (Madrid)
  presenta TARTANA – 13:30h
  Durada: 50 minuts

Un espectacle de caràcter desenfadat i un alt nivell tècnic a les principals tècniques circenses: la bàscula coreana i els equilibris sobre mans.
La dramatúrgia es desenvolupa a partir d’una investigació acrobàtica sobre l’ús d’una furgoneta com a element escènic i com a suport des de i cap a on saltar amb la bàscula. Els tres artistes en escena creen i desfan conflictes còmics arran de les seves personalitats peculiars, apropant-se al públic des de situacions tan absurdes com quotidianes i mostrant el seu costat més humà.
La tensió entre el risc de l’alçada acrobàtica i la innocència dels jocs mantenen el ritme i l’argument d’aquest espectacle, un viatge on pots trobar-te des d’un bus aletejant per l’aire fins a una baralla on la millor arma és lligar-se bé cordons de les botes.

Tartana és una proposta amb material innovador a nivell escènic i tècnic, on podràs gaudir de la precisió i la seguretat d’una impressionant tècnica de circ, un espectacle amb què sentir-te viu, mogut per la sensació de no saber si contenir l’alè o contenir el riure.

Amb: ISMAEL PÉREZ FANDOS, JUAN DE LAS CASAS, CIRA CABASÉS, GUILLERMO TRICAS CAMEO

 • ALWAYS DRINKING MARCHING BAND – 15:30h

Vine a ballar i riure amb Always Drinking Marching Band, una banda sempre disposada a no deixar indiferent a ningú, la qualitat musical i humorística son les seves grans prioritats. No t’ho perdis i sigues testimoni del que més de 40 Festivals i més de 30 ciutats d’arreu del món ja han viscut!

Always Drinking Marching Band és una companyia formada per músics, actors, tècnics, poetes de bars i diversos etc. més, que des de l’any 1997 anima i recorre els carrers, places i escenaris de l’estat Espanyol, Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica.
Han decidit anomenar-se així, per honrar l’esperit Mediterrani de compartir la vida al carrer, a les terrasses, a l’aire lliure, menjant unes tapes, compartint cerveses amb els amics de davant i darrere de la barra, d’aquí el Always Drinking. 

 • YMEDIO TEATRO (Andalusia)
  presenta EcO – 15:45h

Millor Espectacle en el 35º Festitíteres de Alicante 2022

Aquest podria ser el malson recurrent de dos còmics atrapats a l’escenari.

Un ball de metàfores visuals on queda al descobert el embull que ha teixit la seva relació. Aquesta podria ser la nostra pròpia història. Ser lliure, moltes vegades, no consisteix a trencar els lligams sinó a conviure-hi. Mentre ho intentem, la vida es repeteix en un ressò que ressona a les parets de caps i cors.

Un espectacle còmic que parla de la poesia que ens lliga a la vida.

Un procés de creació guiat amb cura i precisió per la saviesa d’una de les companyies de referència al panorama internacional del teatre de titelles i del moviment (Zero en Conducta) i per un excel·lent clown (Delfín Caset).

ymedioteatro és una companyia d’àmbit internacional, amb més de 20 països recorreguts, des de Torreperogil (Jaén, Espanya) produeix creacions pròpies i artesanals que giren pels festivals d’arts escèniques més destacats de tot el món. Les seves propostes originals juguen lliurement amb el clown, el gest, el teatre visual i sobretot amb l’animació de personatges; titelles que neixen en escena de manera extraordinària a partir d’objectes senzills i quotidians. Les històries d ymedioteatro ens submergeixen en un univers genuí i envoltant que ens emociona, commou i ens dibuixa un gran somriure.

Actors/manipuladors : ÁLEX RAMOS I SANTOS SÁNCHEZ
Disseny d’escenografia : YMEDIOTEATRO
Construcció d’escenografia : YMEDIOTEATRO
Disseny gràfic : OLAAVI NAAMIO
Disseny i direcció tècnica : ANETTE MALAUSSÈNE I ÁLEX RAMOS

 • EL QUE MA QUEDA DE TEATRE 
  presenta ANTIPASTI – 16:15h
  Durada: 55 minuts
  Idioma: italià macarroni però que s’entén molt bé.

El Antipasti és un modest restaurant de carrer de menjar italià, amb dos cuiners ben especials: el xef Marcelo Mascarpone i el seu ajudant Pepino Pepperoni. 
Arribats directament de Nàpols, cuinaran pasta, faran malabars amb plats, rebots amb tomàquets, equilibris amb pizzes, màgia amb el foc, música amb les olles. Tot a ritme de la millor música italiana i sota l’atenta mirada de la Mamma.

La seva cuina és tot un espectacle, tot i que el final potser és una mica desastres. Sigueu valents i reserveu taula a l’Antipasti! 

Buon appetito!!!

Marcelo Mascarpone: JOAN FERNÁNDEZ
Pepino Pepperoni: RAFA ESPADA “EL FLACO”
Idea: JOAN FERNÁNDEZ
Guió: JOAN FERNÁNDEZ I RAFA ESPADA
Direcció: EL QUE MA QUEDA TEATRE
Escenografia: JAUME BALIARDA (L’AVALOT)
Vestuari: MONTSE FERNÁNDEZ
Assessoria en Màgia: XAVI GARCIA I JORDI SAIN
Disseny: MONKEY’S FAMILY

 • CIA. LA CORCOLES 
  presenta H – 17:15h
  Durada: 24 minuts

H és un Vals a dos, un personatge i el seu element essencial el “balancier” que li dóna la vida. Un ball de forces que ens revela les febleses i necessitats dels seus protagonistes per tal d’existir. Els anhels i les lluites internes que defineixen les seves vides. El rem, la llança, una lluita i les inevitables fractures. De vegades una càrrega aclaparadora, de vegades un pes agafat en els braços incondicionals d’una mare. Dues veus altes, mudes de paraules.

Una proposta de dansa-circ, delicada, d’un funambulisme proper i femení. Allunyant-se de la proesa inabastable com a protagonista, sense prescindir de la tècnica acurada i treballada, humanitzant-la, apropant-la al públic i contemporaenitzant-ne el tractament près des de l’emoció, el cos i el llenguatge universal del gest.

Artista de carrer desde els inicis de la seva carrera artística l’any 1998, amb formació en dansa s’especialitza en la disciplina de circ d’equilibri sobre cable l’any 2010, i en funambulisme a partir de l’any 2015.

La Corcoles és MARIONA MOYA

 • LA FINESTRA NOU CIRC (València)
  presenta TRANVIA Nº 12 – 18:00h
  Durada: 60 minuts
  Idioma castellà/valencià

Cinc diferents personatges es reuneixen en una peculiar estació de tren, estan nerviosos, desubicats, només tenen una cosa en comú…esperen.

Estan llestos per anar-se’n, fugir… el tren és allà esperant-los, però mai no surt.

Aquesta emoció col·lectiva hi provocarà una forma inesperada de relacionar-se, de conèixer-se, descobrint que tenen més en comú del que creien, molt de talent, la creativitat, el circ, el sentit d’humor davant la vida i la seva peculiar resiliència.

LA FINESTRA Nou Circ és una companyia de circ valenciana que sorgeix el 2012 amb l’objectiu de produir i difondre espectacles amb una línia artística multidisciplinària que arribin a tota mena de públics.

Els seus espectacles combinen malabars, aeris, acrobàcies, equilibris i clown amb altres Arts Escèniques com la música, la dansa i el teatre.

La Família Romanesku va ser el seu primer espectacle de gran format. Entre altres, han produït “Tranvia Nº12” (2021), “Royal Circ” (2019), “Memphis Rock & Circ” (2018), “The Troupers” (2017) i “L’Engranatge” (2016), exhibits a els principals festivals valencians, nacionals ia Portugal, Itàlia, el Marroc, França i Suïssa.

Intèrprets: DAYNÉ ÁLVAREZ, ELENA DONZEL, ALBERTO VIDAL, VENTURA CANO, DAVID SESSAREGO
Composició musical: TONI MARTÍNEZ, SERGI RENOVELL, ABRAHAM GÓMEZ
Direcció escènica: PABLO MENEU
Ajudant direcció: OLGA OSUNA
Escenografia: ALBERTO VIDAL, RAÚL GARBAYO
Il·luminació: HIPÒLIT PATÓN
Vestuari: SARA RECATALÀ
Disseny i fotografia: NEREA COLL
Gestió de projecte: CESAR GARCÍA
Producció: LA FINESTRA NOU CIRC
Espai de creació: FACTORIA FINESTRA

(Des de l’organització del Festival ens reservem el dret a canvis en el programa si les circumstàncies així ho requereixen)

SERVEI DE MENJAR I BEURE DURANT TOT EL DIA A LA CANTINA DEL CIRC

Més